Kostnadsfri LSS rådgivning

Hur fungerar en Assistansförmedling - LSS Assistansen

Hur fungerar en Assistansförmedling - LSS Assistansen

Vad gör en Assistansförmedling

Hjälper dig komma i kontakt med olika assistansbolag

En assistansförmedling hjälper dig att komma i kontakt med olika assistansbolag utan att du själv behöver kontakta alla. Det är gratis för konsumenten eftersom assistansbolagen som är med i tjänsten betalar en förmedlingsavgift för att få tillgång till din förfrågan.

Exempel:

En privatperson i Stockholm vill få hjälp med att byta assistansbolag. Personen går in på Assistansförmedlingens hemsida och uppger sin situation och sitt behov och att det är i Stockholm hjälpen behövs. För att du ska få bästa träff på ett assistansbolag som matchar dina behov blir du uppringd av Assistansförmedlingen.

Svar på förfrågan levereras till Assistansförmedlingen inom någon dag. Nu börjar Assistansförmedlingens jobb att filtrera svaren på din förfrågan för att kunna leverera assistansbolag som matchar dina behov. Du bestämmer själv hur du vill gå vidare med assistansförmedlingens förslag.

Fördelar

En stor fördel med denna tjänst är att du snabbt får svar från flera olika assistansbolag utan att behöva kontakta dem själv. Du behöver bara beskriva vad du söker en gång istället för att upprepa det för varje enskilt assistansbolag.  Dessutom kan du spara tusenlappar mellan olika assistansbolag så det är fördelaktigt att kunna jämföra.

Lss Assistansen  är en förmedling som endast samarbetar med några få seriösa assistansbolag och det är bara dom som får din förfrågan.

Nackdelar

En nackdel med tjänsten är att inte alla assistansbolag är med i den. Om det endast är fem assistansbolag som använder tjänsten och en del av dem inte klarar av att täcka behovet så kan det innebära att du bara får en jämförelse av ett eller två assistansbolag.

Du bör vara beredd på att eventuellt komplettera informationen genom att på egen hand kontakta ett par assistansbolag. Genom det kan du få en bättre bild av service i jämförelse med andra assistansbolag inom branschen.

Kostnadsfri Assistansförmedling

Få mer information via mail eller telefon

Icke bindande

Kostnadsfritt

Tjänsten är gratis och du binder dig inte till någonting.

Exempel på Assistansförmedling av personlig assistans:

Assistansmatchning

Vårt uppdrag är att hjälpa dig till det assistansbolag som passar just dig allra bäst. …. Vi kravställer även att det finns kollektivavtal med avtalade försäkringar.


Svensk Assistansförmedling

Är du i behov av ett nytt assistansföretag? Svensk assistansförmedling hjälper dig att hitta en assistansanordnare som passar just dig. Vi är en tjänst som har …


Assistansförmedlaren

Vill du byta assistansbolag – eller få hjälp med ersättningsansökningen för personlig assistans? Använd vår kostnadsfria assistansförmedling.


Assistansförmedling

Assistansförmedling hjälper dig hitta rätt Assistansbolag för personlig assistans samt söka assistansersättning via lss! Ring oss på 020-191010.

 

Hur fungerar en Assistansförmedling – LSS Assistansen

Synonymer till förmedling

  • mellanhand; förmedlande institution, agentur

Synonymer till assistans

  • hjälp, medverkan, handräckning, bistånd, biträde