Hitta & Jämför Assistansbolag
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish

Anna Holmlunds ord får familjen att skratta

 Anna Holmlunds ord får familjen att skratta

Anna Holmlund är på väg tillbaka efter sin krasch i Italien. Efter en lång tid på sjukhus i Italien och i Stockholm är den nyblivna 30-åringen sedan en tid tillbaka hemma i Sundsvall igen.

Föräldrarna Lars och Margareta Holmlund har flera gånger vittnat om att Anna gjort stora framsteg i sin rehabilitering. I dokumentärserien ”En annan Anna”, som är producerad av assistansföretaget Assistans för dig, får vi en inblick i hur de där framstegen ser ut.

Anna Holmlund skrattar

I andra avsnittet lockar Holmlund fram skrattsalvor från resten av familjen när hon lyckas säga tungvrickaren ”Sex laxar i en laxask”. Holmlunds personliga assistent Zandra Fjälkeby berättar att humor är en viktig del av jobbet i arbetet med 30-åringen.

– Anna är en väldigt glad person. Det är underbart att höra henne skratta och le. Det är mycket humor, träning och skratt. Hon är en riktigt fajter. Det får vi se varenda dag. Även om det kommer dippar när hon är arg, ledsen och frustrerad över situationen, så kommer hon alltid tillbaka och kämpar. Kämpar och tränar och försöker vara glad och positiv, säger Fjälkeby i ”En annan Anna”. 

Personliga assistenten Zandra Fjälkeby med Lars Holmlund.Foto: assistansfordig.se

”Det har hänt jättemycket”

Läkarna som övervakat Holmlunds utveckling har sagt att hennes återhämtning är ”remarkabel”. Fjälkeby håller med.

– Sedan jag var nere och hälsade på Anna på Danderyds sjukhus har det hänt jättemycket. Man kan vara borta en vecka när man inte varit med på rehab, och då kan det ha hänt massor med grejer. Sedan är det så med hjärnskador, ingen vågar ge en prognos. Hon kan ha nått sin topp, men det är ingen som tror på det, varken vi eller familjen, säger Fjälkeby.

LÄS MER: Anna Holmlunds pojkvän Victor Öhling Norberg i stor intervju.

Originalartikel: Link: Anna Holmlunds ord får familjen att skratta

Kommentera