Hitta & Jämför Assistansbolag
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish

Kvinna får inte assistans dygnet runt

 Kvinna får inte assistans dygnet runt

MOTALA Socialnämnden avslog i mars förra året hennes ansökan om personlig assistans. Inte heller Förvaltningsrätten tycker att Motalakvinnan har ett sådant behov.

Det var efter en olycka under en operation 2015 som kvinnans hjärtsäck punkterades, vilket ledde till hjärnskador och funktionsnedsättning av olika slag. Hon tappade bland annat synen. I fjol ansökte kvinnan om personlig assistans dygnet runt, efter att hon råkat ut för två olyckor då hon blivit lämnad ensam i hemmet. Det handlade om en utökning med två timmar.

Socialnämnden avslog emellertid ansökan, eftersom de ansåg att kvinnans tillstånd blivit så pass mycket bättre och att hennes behov redan var tillgodosett med de sedan tidigare beviljade timmarna. Då överklagade kvinnan, tillsammans med sin gode man samt ett ombud för ett vårdföretag, beslutet till Förvaltningsrätten.

Rätten går emellertid på socialnämndens linje. De menar att kvinnans rehabilitering har gått så pass bra man kan ”tillförsäkra den funktionshindrade goda levnadsvillkor”, helt enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Förvaltningsrätten konstaterar att de har förståelse för den oro som anhöriga till kvinna känner efter de incidenter som hänt, men de menar att risken att fler olyckor skulle inträffa inte längre är så överhängande, med tanke på hennes förbättrade tillstånd.

Originalartikel: Link: Kvinna får inte assistans dygnet runt

Kommentera