Hitta & Jämför Assistansbolag
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish

LSS-personal ska få bättre ordförråd i teckenspråk

 LSS-personal ska få bättre ordförråd i teckenspråk

Under året kommer personal inom LSS-verksamheten få förbättra sina kunskaper i att kommunicera med tecken.

Det var förra året som det kommunala handikapprådet undrade hur många anställda inom vård och omsorg i Bjuvs kommun som hade teckenspråksutbildning.

Det visade sig att det till exempel inom hemtjänst, socialpsykiatrin och personlig assistans inte fanns någon som hade det.

På LSS-boendet på Västergatan i Billesholm kunde personalen enstaka ord. Samma sak gällde personalen som jobbar i servicelägenheterna inom LSS på orten. Samtidigt såg man att behov av att de fick bättre kunskaper i språket.

– Det gjorde att vi lyfte blicken och kände att ”det här är en sak som vi behöver satsa mer på”, säger Jessica Rosenberg Öberg, som är chef för bland annat LSS-verksamheten i kommunen.

Eftersom det redan fanns personal inom den övriga LSS-verksamheten i kommunen som både kunde teckenspråk och som var utbildade i att lära ut det till andra, bestämde man sig för att använda sig av de resurser som redan fanns i kommunen.

Under året kommer därför teckenspråksutbildarna att hjälpa personalen som jobbar på Västergatan och i servicelägenheterna i Billesholm att förbättra sina kunskaper i teckenspråk.

– Man behöver utöka ordförrådet, säger Jessica Rosenberg Öberg.

Skulle behovet av teckenspråkskunskaper uppstå även inom de andra verksamheterna finns det möjlighet att lära ut teckenspråk till fler, säger Jessica Rosenberg Öberg.

Originalartikel: Link: LSS-personal ska få bättre ordförråd i teckenspråk

Kommentera